Award

Stichting De Nije Symfony wint LF2028-prijs

Stichting De Nije Symfony is winnaar van LF2028-prijs in regio Noordwest-Fryslân

Stichting De Nije Symfony wint LF2028-prijs

 

Stichting De Nije Symfony is de winnaar van de LF2028-prijs in de regio Noordwest-Fryslân. Voorzitter Herman Leusman ontving op woensdag 18 oktober 2023 de cheque van 2028 euro uit handen van Tineke Hemminga, lid van de Adviescommissie regio Noordwest-Fryslân.

Stichting De Nije Symfony is een jonge stichting die de symfonische amateurmuziek een nieuwe impuls geeft door nauw samen te werken met diverse maatschappelijke organisaties. Met project ‘De klank van de regenboog’ wil De Nije Symfony de positie van mensen met gendervraagstukken centraal stellen. Ze willen het begrip en de acceptatie tussen verschillende groepen bevorderen. Dit doen ze onder andere door middel van een muziektheatervoorstelling op basis van twee iconische klassieke muziekstukken op 19 november 2023 in de Harmonie te Leeuwarden.

Ook vindt er nog een themamiddag ‘De Zintuin’ op 10 december 2023 in Leeuwarden plaats. Hierbij willen ze inhoudelijk reflecteren op de vragen en kwesties die spelen rond de emancipatie van de LHBTIQ+-gemeenschap.

Juryrapport

De jury is erg positief over de werkwijze van De Nije Symfony. Men probeert continue buiten de eigen comfortzone te werken en zo actuele thema’s op het podium te brengen. Dit levert niet alleen spannende producties op, maar ook interessante samenwerkingen én een betrokken publiek dat voortdurend blijft groeien. Diversiteit en inclusie zijn hele actuele onderwerpen.

LF2028-Bonusprijs:

De LF2028-Bonusprijs is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. De waarde bedraagt € 2.028,–. Na elke openstellingsperiode van het IMF kiest de jury één winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. De uitgereikte prijs op 18 oktober 2023 is verbonden aan de tweede openstellingsperiode van het IMF in 2023 (24 april t/m 11 mei 2023). Het is een extra beloning omdat het project mede laat zien oog te hebben voor toekomstige generaties.

Vorig bericht Behoefteonderzoek Smartgrid bedrijventerrein Westfrisia
Volgend artikel Summumware B.V. in Hurdegaryp failliet

Nu op WijFriesland