Infra

Brug Uitwellingerga afgesloten

4 december 07.00 tot en met vrijdag 8 december 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Brug Uitwellingerga afgesloten

Brug Uitwellingerga is van maandag 4 december 07.00 tot en met vrijdag 8 december 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege het aanbrengen van nieuw asfalt en versterkingswerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug.

Wat gaat Rijkswaterstaat doen bij brug Uitwellingerga?

Er wordt nieuw asfalt aangebracht op de aanbruggen – de niet beweegbare delen – aan beide kanten van de brug.

Daarnaast worden de eerste versterkingswerkzaamheden aan het beweegbare deel van de brug uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de onderzijde van de brug en kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer er geen verkeer over de brug rijdt.

Omleiding via A7

Het verkeer wordt omgeleid via de A7. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een andere route moeten nemen.

Rijkswaterstaat realiseert dat dit voor deze groep weggebruikers helaas leidt tot langere reistijd.

Waarom wordt gewerkt aan de brug?

Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug (1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel.

Op 14 november 2023 zijn daarom al maatregelen genomen. De rijstrook is verplaatst en versmalt naar 3,5 m en we controleren de brug elke dag om ervoor te zorgen dat de (vaar)weggebruikers veilig kunnen passeren.

Ook worden op korte termijn borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden.

Mocht het noodzakelijk zijn, dan nemen we meer maatregelen.

Volgend jaar meer werkzaamheden aan brug Uitwellingerga

Begin 2024 voert Rijkswaterstaat nog meer werkzaamheden uit. Er wordt dan een definitieve slijtlaag over het asfalt aangebracht.

Ook vinden dan nog meer versterkingswerkzaamheden aan de brug plaats. Over de hinder tijdens deze werkzaamheden wordt later gecommuniceerd.

Rijkswaterstaat streeft ernaar om de meest urgente versterkingswerkzaamheden voor de zomer te hebben afgerond.
Deel deze pagina

Vorig bericht Brug Uitwellingerga woensdag 6 december afgesloten
Volgend artikel Autobedrijf Andre Flapper sluit zich aan bij Autovakmeester

Nu op WijFriesland