Subsidie

Subsidie voor samenwerking ‘Versterking Cyberweerbaarheid’

Subsidie wordt beschikbaar vanaf 2 september 2024

Subsidie voor samenwerking 'Versterking Cyberweerbaarheid'

Vandaag heeft minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aangekondigd dat de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid vanaf 2 september 2024 weer opengesteld zal worden. Met deze subsidieregeling stimuleert het Digital Trust Center (DTC) publiek private samenwerking om sectoren, regio’s en ketens cyberveiliger te maken. Dit jaar zal de subsidieregeling voor het eerst ook opengesteld worden voor Caribisch Nederland.

Samenwerken aan cyberweerbaarheid

Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren waar leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio’s. In 2024 is er een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling.

Project indienen

Ondernemers die een goed idee of plan hebben voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven in hun branche, sector of regio, kunnen hun project indienen en mogelijk in aanmerking komen voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid 2024. Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden is binnenkort te vinden op de website van RVO.

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijFriesland